Työharjoittelu Alen Consultingilla

Työharjoittelu Alen Consultingilla

Työharjoittelu Alen Consultingilla

Jenni Tapanila aloitti työnsä meillä Alen Consultingilla HR-assistenttiharjoittelijana elokuussa. Nyt harjoittelua on takana jo pari kuukautta, ja Jenni kirjoitteli ylös tähänastisia kokemuksiaan harjoittelun ajalta. 

 

Vaihtelevia ja mielenkiintoisia tehtäviä henkilöstöpalvelualalla


Työtehtäviini on kuulunut muun muassa uusien ja nykyisten työntekijöiden työsuhdeasioiden ylläpitoa, työpaikkailmoitusten kirjoittamista ja julkaisua eri kanavissa, avustavia palkanlaskennan tehtäviä ja sosiaalisen median kanavien päivitystä. Työtehtäviini kuuluu myös asiakaspalvelua ja muita toimistotehtäviä.

Jo tässä vaiheessa harjoittelua olen oppinut valtavasti HR-alasta ja henkilöstövuokrauksen eri osa-alueista ja prosesseista. Olen huomannut, että erityisesti vuorovaikutus- ja organisointitaidoista on hyötyä tässä työssä. Lisäksi olen oppinut joustavuutta ja priorisointikykyä, sillä työpäivät ovat hyvin vaihtelevia eikä työpäivän alkaessa voi tietää mitä kaikkea päivä tuo tullessaan.

 

Vinkkejä HR-alan työharjoitteluun tähtäävälle


Suosittelen ehdottomasti opintoihin kuuluvan harjoittelujakson suorittamista! Harjoittelun aikana pääset tutustumaan alaan käytännössä, ja sinulle todennäköisesti myös kirkastuu ajatus siitä, millaisten asioiden parissa haluat tulevaisuudessa työskennellä. Oma-aloitteisesta asenteesta on hyötyä harjoittelun aikana ja saat hyvää kokemusta, kun pyrit tekemään erilaisia työtehtäviä mahdollisimman monipuolisesti.

Voin lämpimästi suositella hakemaan Alenille HR-assistenttiharjoittelijaksi, jos sinua kiinnostaa monipuoliset henkilöstöalaan liittyvät työtehtävät ja innostut ihmisten parissa työskentelystä! Työpäivien aikana ollaan aktiivisesti yhteydessä sekä työntekijöihin että asiakkaisiin ja siksi onkin tärkeää, että sinulle on luontevaa olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Alenilla on mukava ja kannustava työporukka, joka auttaa aina tarvittaessa. Harjoittelun aikana olen huomannut, että apua saa ja pitääkin kysyä melko matalalla kynnyksellä.

Kaiken kaikkiaan harjoittelu on tähän mennessä vastannut hyvin odotuksiani. Henkilöstöala on kiinnostanut itseäni jo opintojen aikana ja tunne siitä, että haluan jatkossakin työskennellä alalla tavalla tai toisella on vahvistunut harjoittelun myötä. Tästä kokemuksesta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa!

 

Jenni Tapanila
Alen Consulting Oy

<< Palaa edelliselle sivulle

Jaa sivu somessa